Veelgestelde vragen

Antwoorden op de veelgestelde vragen

Antwoorden op jouw vragen

Op deze pagina tref je de vragen aan die vaak door klanten worden gesteld. Mocht jouw vraag er niet bij staan, neem dan gerust contact met mij op via de contactpagina. Ik help je graag verder met al je vragen en onduidelijkheden!

Veelgestelde vragen

Zijn er specifieke opleidingen of cursussen beschikbaar voor beginners in de edelstenenbranche?

Ja, er zijn verschillende opleidingen en cursussen beschikbaar, variërend van online theoriecursussen tot praktische workshops, ideaal voor beginners die hun kennis over edelstenen willen uitbreiden.

Hoe weet je nu of een edelsteen natuurlijk, behandeld, synthese of zelfs een imitatie is?

Dat is niet op het blote oog met zekerheid te zeggen, omdat er meerdere edelstenen met dezelfde kleur bestaan. Afhankelijk van de soort, de kwaliteit van de edelsteensoort en mate van behandeling kunnen er grote prijsverschillen zijn. Daarom is altijd het advies dat je een deskundige edelsteenkundige moet laten kijken.

Het is echt meer dan de moeite waard is om je goed te laten informeren.

Welke factoren beïnvloeden de waarde van een edelsteen het meest?

De waarde van een edelsteen wordt voornamelijk bepaald door de 4 C's: Carat (karaatgewicht), Clarity (helderheid), Color (kleur) en Cut (snijvorm). Zeldzaamheid en de vraag naar een bepaalde edelsteen of de mode spelen ook minder of grotere rol in de waardebepaling.

Hoe kan ik het verschil zien tussen natuurlijke en synthetische edelstenen?

Het onderscheid tussen natuurlijke en synthetische edelstenen kan je niet zomaar zien, het vereist vaak deskundige analyse. Kenmerken zoals insluitsels, groeilijnen en specifieke optische eigenschappen kunnen aanwijzingen geven.
Het is van groot belang dat je exact weet met welke soort en kwaliteit te maken hebt want er is een enorm prijsverschil tussen natuurlijke en synthetische edelstenen.

Een cursus, opleiding kan je leren deze verschillen te herkennen.

Maar je kan ook altijd een afspraak maken zodat we samen naar je edelsteen of sieraden met edelstenen kijken. Stuur dan rustig een mail.

Ik weet niet welke edelsteen ik in mijn bezit heb of welke edelstenen in mijn sieraad zit. Hoe kom ik hier achter?

Heel goed als je je realiseert dat je niet op blote ook met zekerheid de soort edelsteen kan bepalen. Wil je dus met zekerheid weten welke edelsteen (of gems) er in je sieraad zitten, Neem dan contact op en vul het formulier in dan zal er binnen afzienbare tijd een reactie met plan van aanpak naar je toegestuurd worden.

Waar kan ik meer informatie vinden over mineralen en cursus hierover?

Kijk eens op de website van Stapel van Stenen
https://klik hier/

Staat je vraag er niet bij maar wil je toch meer weten?

Stuur een mail met je vraag en je zal binnen 24 uur een reactie kunnen verwachten.

Neem vandaag nog contact op!

Heb je vragen over de verschillende soorten edelstenen?

Ben je op zoek naar informatie over cursussen, opleidingen of advies?

Vertrouwen is goed, maar meten is weten!