Over edelsteendeskundige Leone Langeslag

Door mijn grote interesse in edelstenen en mijn grote passie om hier alles over te weten, heb ik in 2004 Sole Leone opgericht.

Nadat ik mijn opleiding tot edelsteenkundige (European Gemmologist) heb afgerond, heb ik besloten om mij te richten op edelstenen determineren en het geven van workshop edelstenen, lezing Edelsteenkunde, cursus edelstenen determineren edelstenen en mineralen en het aanbieden van een Opleiding Gemmologie (edelsteenkunde).

Visie en passie

Graag leg ik de focus op het overdragen van mijn kennis en passie voor edelstenen. Edelsteenkunde is erg specialistisch werk en het vak vraagt de nodige kennis en ervaring om met de benodigde apparatuur te werken. Als een van de weinige in Nederland bied ik via Sole Leone persoonlijke workshops en cursussen aan, zodat iedereen die wil zijn of haar kennis over edelstenen kan verdiepen of verbreden.

Mijn missie en doelen 

Het promoten van het vak gemmologie (edelsteenkunde) en het overdragen van mijn kennis en passie voor dit vakgebied. Mijn doelstelling is om de wetenschappelijke kennis over edelstenen bij algemeen publiek en de vakhandel te bevorderen. Dit probeer ik te realiseren door overdracht van correcte informatie, feiten en wetenschappelijke gegevens toegankelijk te maken voor iedereen die zich hierin wil verdiepen. Ik vind het van groot belang dat de omschrijvingen van edelstenen die in de handel zijn (en in juwelen gebruikt worden) correct en zo volledig mogelijk zijn.Daarnaast zijn er tegenwoordig zoveel behandelingen, syntheses en nabootsingen beschikbaar dat het echt meer dan de moeite waard is om er meer over te weten.

Edelstenen determineren voor wie?

Iedereen die geïnteresseerd is in edelstenen kan de workshops, cursussen en opleiding edelstenen volgen. Zowel voor mensen die vakmatig met edelstenen, sieraden en juwelen te maken hebben, als voor mensen die puur voor hun eigen ontwikkeling meer over edelstenen willen weten en dieper in de materie willen duiken. Edelstenen determineren geeft een wereld aan informatie, fascinatie en briljante ervaringen. 

Dutch Gem Academy

Om kennis, krachten en activiteiten te bundelen, werk ik samen met de World Gem Foundation. Hiermee kan ik onder de paraplu van de Dutch Gem Academy een prachtige online studie edelsteenkunde aanbieden  met een aanvullend compleet programma van professionele praktijk trainingen. 

Er gaat een wereld voor u open als u de wereld van edelstenen echt leert kennen!