Leone Langeslag

Advies inwinnen?

Wilt u advies over de edelstenen in uw sieraden?

Opleiding?

De Dutch Gem Academy verzorgt een volledige opleiding tot gemmoloog.

Workshop doen?

Binnenkort starten weer nieuwe workshops!

Het is vaak niet mogelijk om op basis van het uiterlijk van een edelsteen direct met zekerheid te zeggen welke soort het betreft. Dit is de bron van mijn grote fascinatie voor deze materie.

Mijn diploma tot edelsteenkundige (European Gemmologist) heb ik in 2006 behaald. Met mijn bedrijf Sole Leone focus ik op het promoten van de edelsteenkunde, in de breedste zin en zo flexibel mogelijk. Hiermee kan ik de kennis over edelstenen vergroten bij een zo groot mogelijk publiek en iedereen helpen die vragen over edelstenen heeft.

Mijn pakket diensten varieert van lezingen, workshops, en praktijklessen tot een complete opleiding gemmologie of een determinatie-onderzoek van een of meer stenen.

 

Visie

In de huidige wereld is er veel kennis beschikbaar over edelstenen, over de behandelingen om stenen mooier te maken en ook om ze na te maken in een fabriek. Alleen met correcte, complete en transparante informatie over de soort edelsteen die in juwelen gebruikt wordt, kan de consument een juiste keuze maken en zal de consument vertrouwen krijgen en houden in de juwelier, goudsmid en taxateur. 

Mijn missie

Alleen door educatie op elk niveau in de waardeketen (van producent tot de consument) kan deze visie gerealiseerd worden. Dit kan ik natuurlijk niet alleen, maar er zijn wereldwijd vele anderen die ook voor deze missie gaan.

Mijn doelstelling

Ik wil het vak gemmologie (edelsteenkunde) een zo groot mogelijk podium geven door mijn kennis en mijn passie voor dit vak over te dragen. Mijn doelstelling is de wetenschappelijke kennis over edelstenen te bevorderen. Ik richt me daarbij zowel op de professionals in de branche die met edelstenen werken, als alle particuliere edelsteenliefhebbers (de consumenten). Dit realiseer ik door een pakket aan educatieve mogelijkheden en service op een toegankelijke manier aan te bieden. Daarnaast determineer ik ook edelstenen, zowel losse exemplaren als gezette stenen in een sieraad.

SOLE LEONE

Sole Leone was een heerlijke Italiaanse fles rode wijn die ik van mijn lieve overbuurvrouw had gekregen nog voordat ik mijn bedrijf ben gestart. De wijn was prachtig rood, de smaak exquise. Het design van het etiket was heel simpel, een zwart etiket met gouden letters,. Dit gaf preicies de goede kwaliteit van de inhoud weer en dat is waar ik ook graag voor sta.
Maar nu de uitleg van Sole, want de uitleg van Leone mag duidelijk zijn. Sole is het Italiaanse woord voor zon! En zonlicht is heel belangrijk voor het bekijken en determineren van edelstenen.

De toevoeging Gem Academy (waar nodig) maakt dan is alles weer duidelijk.

Dutch Gem Academy

Om kennis, krachten en activiteiten te bundelen, werk ik samen met de World Gem Foundation. Hiermee kan ik onder de paraplu van de Dutch Gem Academy een Engelstalige online studie edelsteenkunde aanbieden met een aanvullend compleet programma van professionele praktijktrainingen.

Er gaat een wereld voor u open als u edelstenen echt leert kennen!

Leone 9566 klein