Leone Langeslag

Advies inwinnen?

Wilt u advies over de edelstenen in uw sieraden?

Opleiding?

De Dutch Gem Academy verzorgt een volledige opleiding tot gemmoloog.

Workshop doen?

Binnenkort starten weer nieuwe workshops!

Het is vaak niet mogelijk om op basis van het uiterlijk van een edelsteen met zekerheid te bepalen welke soort het betreft. Dit is de bron van mijn grote fascinatie voor deze materie.

Na het behalen van mijn diploma tot edelsteenkundige (European Gemmologist) heb ik in 2004 Sole Leone opgericht. Met Sole Leone focus ik op het promoten van de edelsteenkunde, in de breedste zin en zo flexibel mogelijk. Hiermee kan ik iedereen helpen die vragen over edelstenen heeft.

Mijn pakket diensten varieert van lezingen, workshops, en praktijklessen tot een complete opleiding gemmologie of een determinatie-onderzoek van een of meer stenen.

Leone 9566 klein

Visie

In de huidige wereld is er veel kennis beschikbaar over edelstenen, over de behandelingen om stenen mooier te maken en ook om ze na te maken. Alleen met correcte en complete informatie over de soort edelsteen die in juwelen gebruikt wordt, kan de consument een juiste keuze maken. Daarbij hoort ook dat we op verantwoorde manier omgaan met de winning van stenen. Hierdoor kunnen we ook in de toekomst genieten van deze wonderen van de aarde.

Mijn missie

Alleen door educatie op elk niveau in de waardeketen (van producent tot de consument) kan deze visie gerealiseerd worden. Dit kan ik natuurlijk niet alleen, maar er zijn wereldwijd vele anderen die ook voor deze missie gaan.

Mijn doelstelling

Ik wil het vak gemmologie (edelsteenkunde) een zo groot mogelijk podium geven door mijn kennis en mijn passie voor dit vak over te dragen. Mijn doelstelling is de wetenschappelijke kennis over edelstenen te bevorderen. Ik richt me daarbij zowel op de professionals in de branche die met edelstenen werken, als alle particuliere edelsteenliefhebbers (de consumenten). Dit realiseer ik door een pakket aan educatieve mogelijkheden op een toegankelijke manier aan te bieden. Daarnaast determineer ik ook edelstenen, zowel losse exemplaren als gezette stenen in een sieraad.

Dutch Gem Academy

Om kennis, krachten en activiteiten te bundelen, werk ik samen met de World Gem Foundation. Hiermee kan ik onder de paraplu van de Dutch Gem Academy een Engelstalige online studie edelsteenkunde aanbieden met een aanvullend compleet programma van professionele praktijktrainingen.

Er gaat een wereld voor u open als u edelstenen echt leert kennen!