Workshops

Er zijn geen komende evenementen

De workshop edelstenen geeft u in enkele uren een uitgebreide introductie in het determineren van edelstenen. Een groot aantal edelstenen, kleurstenen en sierstenen worden getoond en u kunt ze zelf met een loep bekijken. Bent u nieuwsgierig naar de kenmerken van de diverse soorten edelstenen en wilt u weten hoe u verschillende edelstenen van elkaar kunt onderscheiden? Deze workshop is dan een prima introductie.

Doel van de workshop

U leert de basisbegrippen van edelsteenkunde en krijgt meer inzicht in de variaties in soorten edelstenen.

Voor wie is deze workshop bedoeld?

Deze workshop is bedoeld voor iedereen die een aantal basistechnieken over determineren van edelstenen wil leren of wil opfrissen. Dit kunnen consumenten zijn maar ook medewerkers van juweliers, antiquairs en veilinghuizen. Deze workshop edelstenen is gericht op beginners.

Onderwerpen workshop edelstenen

  • Wat kan men zelf ontdekken aan een edelsteen of mineraal
  • de unieke kenmerken en eigenschappen van edelstenen
  • basisprincipes edelstenen determineren
  • kennismaken met de verschillende instrumenten die gebruikt worden
  • het ontdekken van de hoeveelheid aan verschillende soorten edelstenen
  • het leren herkennen van de kwaliteit van edelstenen

Workshop edelstenen agenda

De workshop edelstenen wordt regelmatig gehouden en duurt een dagdeel (2,5 uur). Deze workshop wordt gehouden in de praktijkruimte van Sole Leone te Naarden. De kosten bedragen 95€ per persoon. De workshop wordt in kleine groepjes gegeven van maximaal 4 personen en minimaal 2 personen. Klik gelijk door naar de agenda voor de komende data en tijden en meld u aan via het formulier!