Lezingen

Er zijn geen komende evenementen

Tijdens mijn lezingen behandel ik verschillende facetten van de edelsteenkunde, een aantal soorten edelstenen, kenmerkende vormen (ruw en geslepen) en hun variaties. Als edelsteenkundige toon ik u de belangrijkste kenmerken van de stenen, zoals van een diamant, saffier, robijn, smaragd en parels, en ook minder bekende edelstenen. De specifieke stenen die in een lezing worden gebruikt kunnen aangepast worden aan uw wensen.

Doel

Het doel van de lezingen is om meer te weten te komen over edelstenen en mijn fascinatie over de pracht van moeder natuur met u te delen. Tijdens de lezing gaat u genieten van de kunst die in edelstenen zit met bewondering voor het ambacht van slijpers. Ik zal meerdere facetten van gemmologie (edelsteenkunde) toelichten. Daarnaast geef ik praktische tips waar u zelf op kunt letten bij het bekijken en het kopen van (juwelen met) edelstenen. Vaak worden edelstenen in sieraden en juwelen geplaatst en het zijn juist deze kleurstenen waardoor we gefascineerd raken door hun prachtige kleuren, schittering en lichtspel.

 markstraat lezing totaal

Voor wie?

De lezingen zijn gericht op iedereen die het leuk vindt om informatie over edelstenen te krijgen. Ze zijn laagdrempelig maar kunnen indien gewenst ook dieper op een onderwerp in gaan.

De lezingen kunnen plaatsvinden bij Geologisch Museum Hofland, of in de praktijkruimte in Naarden of op een locatie die u wenst.

Onderwerpen van een lezing edelsteenkunde

Er zijn verschillende onderwerpen voor een lezing edelsteenkunde. We hebben hiervoor de volgende titels:

  • De 10 meest beroemde edelstenen
  • Edelstenen, van natuur tot kunst
  • Parels, de kroonjuwelen uit de zee
  • Diamant, een verhaal apart
  • Behandelingen en imitaties

Heeft u andere wensen voor een titel, neem contact op en u hoort snel wat de mogelijkheden zijn!

De kosten voor het bijwonen van een lezing bij Geologisch Museum Hofland zijn 10€ en indien u een eigen lezing wenst zal naar gelang van locatie en deelnemers een prijs met u worden afgesproken.

Ook zijn er binnenkort online lezingen. Deze zijn gratis maar u moet zich hiervoor wel aanmelden!

Klik gelijk door naar de eerstvolgende datum en tijd en meld u aan!