Nieuws

Ik werd geïnspireerd door een promotiefilmpje filmpje van een opleiding waarin een man rustig, in duidelijke taal uitlegde wat het bedrijf en opleiding te bieden heeft. Het bijzondere was dat het door een persoon gedaan werd, die ik ken als fan en deskundige van edelstenen. In het dagelijks leven doet Jan totaal iets anders. Jan wist heel rustig en duidelijk uit te leggen, maar ook kort en bondig wat zijn opleiding zo speciaal maakt. Dat gaf mij de inspiratie en het gevoel; dat wil ik ook.
Na nog wat wikken en wegen heb ik gelukkig toch de stoute schoenen aangetrokken.

Ik heb een jonge camjo, en video specialist Harm den Besten gevraagd met mijn tekstvoorstel aan de slag te gaan en samen een mooi filmpje te maken. Harm kwam terug met een compact script waarin ik mijn verhaal kon doen, maar toch ook die mooie soms (piep)kleine edelelstenen in beeld kon laten zien en wat er voor nodig is om de soort te kunnen bepalen. Dit leek me een goed uitgangspunt en zo zijn we aan de slag gegaan.

Het mooie was dat Harm totaal niets wist over edelstenen, laat staat wat voor soort edelstenen er allemaal bestaan. Hij had snel door had dat deze opdracht ook voor hem een uitdaging was.

Hoe mooi is het niet om typische optische kenmerken van een aantal edelstenen te laten zien, waaronder groeilijnen, insluitsels die de kleur van de steen kunnen beïnvloeden of een prachtig geslepen edelsteen te laten schitteren. Harm had een speciale hele lange dunne lens meegenomen om de stenen heel scherp in beeld te kunnen krijgen (helaas geen foto van gemaakt).

Het was voor mij ook een mooie belevenis om Harm zo geconcentreerd en vol passie met zijn vak en een serie toermalijnen in de weer te zien. Op het eindresultaat moet ik nog even wachten maar ik kijk ernaar uit om jullie straks het resultaat te laten zien.

Waardoor de opnamedag nog eens extra leuk werd is het feit dat ik een jonge vent zoals Harm, die in eerste instantie totaal niets had met edelstenen, een kijkje in de keuken heb kunnen geven in de wondere wereld van edelstenen en het identificeren van de soort. Harm heeft mogen ervaren dat er veel moois in edelstenen schuilgaat, net als mijn klanten ook vaak doen.

Door te durven kijken, kan je veel ontdekken. Maar het staat buiten kijf dat je niet alleen op basis van kleur en het blote oog de soort kan bepalen.

De stoute schoenen zaten best lekker.  Hopelijk kan ik er binnenkort op dansen!

 

Harm den Besten opname serie toermalijnen