Nieuws

Het was van te voren goed nadenken om aan de 1,5 meter maatregel te voldoen maar gelukkig bleek het prima uitvoerbaar om alle ruwe mineralen en typische voorbeelden van specifieke edelstenen of imitaties van te voren klaar te zetten. Maar het blijft natuurlijk wel raar en voelt als onfatsoenlijk om elkaar niet de hand te mogen geven.

Het stel wist niet exact wat ze te wachten stond en dan is het de eerste minuten even aftasten en spannend of ik wel aan hun verwachtingen kon voldoen. Eenmaal begonnen komen de vragen vanzelf. Het blijft een feestje om mijn fascinatie voor edelstenen over te mogen brengen.
Ik ben pas echt tevreden als een klant zich realiseert dat je niet op het blote oog de soort edelsteen kan bepalen. Niet alle rode edelstenen zijn namelijk robijn maar er zijn meer prachtige rode edelstenen zoals granaat, spinel en zirkoon.

De mooiste feedback vond ik de opmerking dat ze het echt spannend vonden om met edestenen aan de slag te gaan. En om zélf het soort edelsteen te mogen identificeren met de juiste apparatuur en natuurlijk een duidelijke instructie hoe de apparatuur correct te gebruiken.

Dus durf edelstenen van dichtbij te bekijken en laat je verwonderen door zelf te ontdekken.

Want iedere steen heeft zijn eigen verhaal en verdient het om meer van te weten.

In een volgend verhaal zal ik nog meer belevenissen vertellen.

 

 

zirkoon, spinel, robijn, almandien granaat