Nieuws

Inmiddels weten velen dat er verschillende soorten diamant beschikbaar zijn in de online shops en juwelierszaken. Met de huidige ontwikkelingen in de wereld heeft de online business een behoorlijke groei doorgemaakt en wordt het aantal vragen terecht groter.

Hoe weet je zeker of je met een natuurlijke of een laboratorium gegroeide diamant (met edelsteen kwaliteit) te maken hebt en wat zijn de verschillen en voordelen per soort? Hierdoor kan je je de vraag stellen of de 4 C's, die als kwaliteitsaspecten voor diamant worden genoemd wel voldoende zijn in de huidige tijd. 

En hoe zit het nu met het briljant slijpsel? Er zijn veel boeken over diamant geschreven maar klopt alle informatie? Getriggerd door de informatie voor de bezoeker die bij sommige juwelen in de huidige tentoonstelling "Juwelen"in de Hermitage te zien zijn, ben ik op onderzoek gegaan naar de historie van het briljant slijpsel. Klopt het wel allemaal wat in de boeken staat?

Het mooie is dat ik als een van de weinigen ook echt onafhankelijke informatie kan geven. Want het is mijn missie om zoveel mogelijk kennis over te dragen zodat iedereen de juiste en transparante informatie krijgt of er om gaat vragen!

Kortom, tijd voor een online college over diamant. Om ieders kennis, nieuwsgierigheid, fascinatie te bevorderen en vragen te beantwoorden. Met het uiteindelijk doel correcte informatie en transparantie in de totale keten te bevorderen.  En nog meer te genieten van deze koning der edelstenen.

Het online college duurt ongeveer een uur en kost 9,95€,  inclusief tips en interessante links!

Ik ben ervan overtuigd dat kennis enthousiast maakt en hierdoor betere en transparantere informatie gegeven kan worden, die iedereen ten goede komt. 

Voor inschrijving  klik hier.