Nieuws

Dit tussen een scala van internationale professionals met lezingen van o.a. Rui Galopim de Carvalho, Menahem Sevdermish, Guy Borenstein, Richard Drucker en Alan Hodgkinson.

Dit symposium werd gecombineerd met 125 jaar Vakschool Schoonhoven en 25 jaar bestaan van het Gemmologisch Gilde Nederland.

Een unieke gelegenheid om extra edelsteenkennis op te doen tijdens de lezingen, demonstraties van programma’s (Gemewizard, Gemeprice, Gemguide) en nieuwe apparatuur te ervaren. Maar natuurlijk ook om actief te netwerken.

IMG 0580

Mooie Feedback
Tijdens de workshops heb ik een korte presentatie gegeven en het belang van testen van edelstenen en diamant in het bijzonder benadrukt. Dit is naar mijn idee de enige goede manier om transparante en correcte informatie te krijgen en te geven. De workshops hebben me enorm veel inspiratie en bevestiging gegeven door feedback van de deelnemers. Het blijkt dat altijd in vertrouwen wordt ingekocht zonder dat er een edelsteen wordt gecheckt op soort of behandeling. Inmiddels zijn er bewijzen van fraude en verkeerde informatie verstrekking en is controle van welke soort edelsteen je geleverd krijgt noodzakelijk.

Unieke aanpak Sole Leone

Het bieden van service door middel van testen en bepalen van de soort edelsteen en/of diamant biedt een goede oplossing voor juwelier, goudsmid, taxateur en de eind consument. Tegelijkertijd kan een ieder de kennis vergroten door het opleidingspakket van de Dutch Gem Academy. Dit is een unieke combinatie met als eindresultaat: Transparantie met juiste informatie en kennis voor juweliers, goudsmeden, taxateurs en eind consument over de soort edelsteen en oorsprong van diamant.

Het risico om de mist in gaan is veel groter dan de kosten van het checken!
Het proces van testen van diamant (op oorsprong) met eigen ogen zien, geeft een extra dimensie en je weet daarna dat de prijs die je voor de edelsteen of diamant betaalt of betaald hebt, in de juiste verhouding is tot de soort. Ook een veilig idee is dat de stenen of juwelen niet hoeven achtergelaten te worden.

6f5b1d0f 5df5 452a a8cf dc95507a0b77

 

Internationale samenwerking
Speciale dank aan Marta Esteban van IGE (Instituto Gemologico Espagnol) die het mij mogelijk maakte verschillende soorten diamanten (natuurlijk, CVD en HPHT en behandelde diamanten) te laten zien. Door de stenen te testen met de EXA/J-screen en GemPen kon iedereen zelf het bewijs zien of de stenen natuurlijke diamanten, laboratorium diamanten of behandelde diamanten waren. Dit soort internationale samenwerking maakt het mogelijk nog meer kennis te kunnen delen.

IMG 0601 klein

Op de maandag was er nog een speciale dag voor studenten van de Vakschool. Ik kreeg er enorme energie van om gepassioneerde jonge mensen mee te nemen in het hands-on identificeren van rode, witte en blauwe edelstenen. Daarnaast hebben met de innovatieve diamanttesters EXA/ J-screen en GemPen kennis gemaakt. Erg leuk dat ze dit zelf wilden testen en dit ook hebben kunnen ervaren.

klein