Nieuws

×

Waarschuwing

JFolder: :bestanden: Pad is geen map. Pad: /var/www/vhosts/edelsteneninfo.nl/httpdocs/images/images/f2c/p3/f33/gallery86/
×

Attentie

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/images/f2c/p3/f33/gallery86/

FEEG

Het FEEG symposium wordt 25 en 26 januari a.s. bij De Vakschool in Schoonhoven gehouden. De plaats waar ik ook mijn diploma tot Europees Edelsteenkundige (EG) heb gehaald.    

Op zaterdag 25 januari zullen een aantal internationale sprekers (o.a. Dr. Lore Kiefert, Rui Galopim de Carvalho, Menahem Sevdermish, Tom Stephan, Dr. Hanco Zwaan en Ya'akov Almor) een mooi programma lezingen geven over edelstenen, gemmologie en makt informatie. Op zondag ochtend wordt dit vervolgd met lezingen door Dr Emmanuel Fritsch en John Benjamin . 's Middags worden er praktische workshops gehouden,  o.a. door Richard Drucker en Alan Hodgkinson.

Ik vind het dan ook een eer om tijdens de zondagmiddag 26 januari 2 workshops te mogen verzorgen. In deze workshops gaan de deelnemers zelf aan de slag met het handson determineren van rode, witte (kleurloze) en blauwe edelstenen. Maar het accent zal liggen op de demonstratie van de EXA/J-screen diamanttester en de nieuwe GemPen. Beide innovatieve apparaten zullen laten zien dat er wel degelijk mogelijkheden zijn om je diamanten eenvoudig te kunnen testen op natuurlijke oorsprong. 

Naar mijn idee de hoogste tijd dat iedereen zich realiseert dat we ook in Nederland synthetisch diamant of laboratorium gegroeide diamant tegen gaan komen. Dit hoeft geen probleem te zijn als er transparante correcte informatie gegeven wordt en de klant hiervan op de hoogte is maar het gaat natuuulijk om de gevallen waar dit niet gebeurt of waar we het niet zeker weten.

Wil je meer informatie over het FEEG symposium, volg deze link

Wil je direct inschrijven voor symposium volg deze link

Wil je direct inschrijven voor de workshop volg deze link

Voor meer informatie over testen van diamant, neem dan direct contact met mij op

EXA/ J-Screen

Ook kan de GemPen getoond worden en kunnen we hiermee diamant screenen.

{gallery}images/f2c/p3/f33/gallery86/{/gallery}