Nieuws

Advies inwinnen?

Wilt u advies over de edelstenen in uw sieraden?

Opleiding?

De Dutch Gem Academy verzorgt een volledige opleiding tot gemmoloog.

Workshop doen?

Binnenkort starten weer nieuwe workshops!

Topaas is een heldere edelsteensoort en een van de geboortestenen van november. Het mooie aan topaas is dat het een enorme transparante edelsteen soort is en verschillende natuurlijke kleuren kan hebben. Het lastige is alleen wel ook dat er veel edelsteen soorten zijn die op topaas lijken.

Afgelopen donderdag heeft de Keuringsdienst van Waarde aandacht besteed aan edelstenen. Hierbij lag de focus op spirituele of 'feel good" edelstenen. Heel belangrijk is dat het onderwerp veel breder getrokken moet worden, namelijk naar edelstenen die voor sieraden en juwelen worden gebruikt!

In de nieuwste Gemmology Today lees en zie je weer interessante artikelen over edelstenen, determinatie methodes en natuurlijk fantastische foto's.
Dit keer gaat mijn artikel over demantoid granaat. De schoonheid zit in de intense groene kleur en specifieke insluitsels.

Voor de nieuwe Gemmology Today probeer ik altijd een andere edelsteensoort te kiezen. Dit keer werd ik getriggerd door 2 leuke belevenissen en dit maakte de verbinding met dit onderwerp over edelkoraal, waarvan bloedkoraal voor ons de bekendste soort is.

In aansluiting op mijn bericht eind maart ben ik blij te zien dat Cibjo naast de definities van (natuurlijk) diamant en synthetische diamant nu ook richtlijnen heeft uitgegeven om het vertrouwen van de consument te verhogen.