Nieuws

Advies inwinnen?

Wilt u advies over de edelstenen in uw sieraden?

Opleiding?

De Dutch Gem Academy verzorgt een volledige opleiding tot gemmoloog.

Workshop doen?

Binnenkort starten weer nieuwe workshops!

Voor de nieuwe Gemmology Today probeer ik altijd een andere edelsteensoort te kiezen. Dit keer werd ik getriggerd door 2 leuke belevenissen en dit maakte de verbinding met dit onderwerp over edelkoraal, waarvan bloedkoraal voor ons de bekendste soort is.

In aansluiting op mijn bericht eind maart ben ik blij te zien dat Cibjo naast de definities van (natuurlijk) diamant en synthetische diamant nu ook richtlijnen heeft uitgegeven om het vertrouwen van de consument te verhogen.

Wat zijn er toch prachtige kunstwerken te vinden in edelstenen!
Onlangs kreeg ik de mogelijkheid om een aantal prachtige smaragden van dichtbij te bekijken. Ik werd weer helemaal enthousiast en wil iedereen meenemen in deze unieke beleving van de schoonheid van imperfecties.

Diamant is nog steeds de koning der edelstenen maar nu synthetisch diamant steeds meer beschikbaar wordt, is het opletten geblazen!
Gelukkig zijn er internationale CIBJO richtlijnen en de ISO-norm voor de juiste benaming van de soort diamant, om het vertrouwen van de consument te bevorderen.

Eind vorig jaar heb ik een interview gegeven aan het vakblad Edelmetaal. Door corona is dit nummer wat later uitgegeven maar ben blij met resultaat!
Ben je benieuwd, klik dan op lees meer!