Handbook of Gemmology


Handbook of Gemmology is 5 jaar geleden gestart met de online uitgave van een uniek digitaal Engels boek over edelsteenkunde met zeer toegankelijke uitleg over alle facetten van edelsteenkunde met waanzinnig veel prachtige foto's, schema's en tabellen. Omdat het voor sommigen toch lekkerder leest, voelt, leert of hoe men dat ook wil benoemen is er dan nu ook een papieren versie uitgebracht.

Het Handbook of Gemmology bestaat uit twee delen met totaal 1342 pagina's, overzichtelijke hoofdstukken over de eigenschappen en determinatie van edelstenen en per edelsteen soort een omschrijving en de meest prachtige foto's, maar liefst 1428! In het eerste deel wordt met name de theorie uitgelegd welke aspecten er komen kijken bij edelsteenkunde en worden de achtergronden van het ontstaan van edelstenen besproken. In het tweede deel wordt het determineren van edelstenen behandeld en dit is ingedeeld in de kleuren van de edelstenen. De beide delen zijn niet afzonderlijk van elkaar te bestellen.

Het eerste deel (738 pagina’s) behandelt alle onderwerpen die betrekking hebben op alle facetten van de wetenschap over edelsteenkunde en het determineren van edelstenen. Zoals o.a. o. de chemische aard van edelstenen, hun fysische en optische eigenschappen, fundamentele kristallografie, absorptie van licht, de polariscoop, pleochroïsme, dichroscoop, kleurfilters, soortelijk gewicht, luminescentie, microscoop, thermische geleidbaarheid, behandelde en synthetische edelstenen, imitaties, mijnbouw en gradering van diamanten en gekleurde edelstenen.

Het tweede deel (618 pagina’s) behandelt de identificatie van edelstenen gebaseerd op hun kleur en transparantie, 134 pagina’s ‘reflections’ met foto’s die de ware schoonheid van foto’s van de bekroonde edelsteen slijper John Dyer en Gemfacts dat zich richt op 17 verschillende edelsteensoorten en hun variëteiten.

Het totale Handbook of Gemmology kost 309 euro (incl. btw en verzendkosten) en kan binnen een week bij u in huis zijn. 

Voor bestellingen of meer informatie neem contact met mij op!.

P
S ook de digitale versie blijft beschikbaar en is een ideale manier om via mobiel of tablet altijd het Handbook of Gemmology bij de hand te hebben.