Determinatie

Opleiding?

De Dutch Gem Academy verzorgt een volledige opleiding tot gemmoloog.

Workshop doen?

Binnenkort starten weer nieuwe workshops!

Diamant en andere edelstenen testen:

Wilt u zeker weten of uw diamant een natuurlijke kleurloze diamant is? Dit kan nu op een zeer toegankelijke manier met de unieke diamant tester EXaTM. Ook voor determinatie van kleur edelstenen kunt u bij ons vanzelfsprekend terecht.

Diamant testen

Sole Leone biedt u de mogelijkheid om uw losse of gezette kleurloze diamanten te testen of deze natuurlijk zijn of niet. Dit wordt gedaan met de revolutionaire EXA TM tester, op basis van sterke UV luminescentie en photoluminescentie spectroscopie. Met dit apparaat wordt het mogelijk losse of gezette kleurloze diamanten (vanaf 0.005 ct) te testen op hun natuurlijke oorsprong op uiterst betrouwbare manier. U blijft zelf bij het testen aanwezig en krijgt gedurende de afspraak direct antwoord op uw vraag, zonder dat u uw stenen of juwelen hoeft achter te laten.

Afspraak maken

U kunt een afspraak maken door telefonisch contact op te nemen of een mail te sturen. De kosten voor een basisconsult van 30 minuten zijn 55€ (incl. btw).

U blijft altijd bij de determinatie aanwezig omdat het een unieke ervaring is om te zien hoe de edelsteensoort bepaald wordt en uw eigendommen hoeven dan niet bij ons achtergelaten te worden.

Edelsteen laten determineren

Heeft u een edelsteen waarvan u niet weet welke soort het is, of waarvan u met zekerheid wilt weten dat het ook de soort is die het zou moeten zijn, dan bent u ook op het goede adres. In de praktijkruimte in Naarden kunnen we uw edelstenen determineren zodat u met zekerheid weet wat u in huis heeft.

Rapportage mogelijk

Wilt u de conclusie in een rapport ontvangen dan kan dit en zal er met u vooraf een prijsafspraak gemaakt worden. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid stenen. Aangezien het onderzoek per edelsteen kan verschillen in tijd (afhankelijk welke apparatuur noodzakelijk is) zijn de kosten niet per gewicht of per soort.