Service en identificatie

Opleiding?

De Dutch Gem Academy verzorgt een volledige opleiding tot gemmoloog.

Workshop doen?

Binnenkort starten weer nieuwe workshops!

Edelsteen laten determineren:

Heeft u een edelsteen (in een sieraad of los) waarvan u niet weet welke soort het is, of waarvan u met zekerheid wilt weten dat het ook de soort is die u daadwerkelijk zoekt, dan bent u op het goede adres. In de praktijkruimte in Naarden kunnen we uw edelstenen determineren met de benodigde apparatuur zodat u met zekerheid weet wat u in huis heeft. Waar mogelijk kunnen we met de beschikbare innovatieve apparatuur ook informatie verstrekken over behandelingen of syntheses. 

Diamant testen:

Wilt u zeker weten of uw diamant een diamant met natuurlijke oorsprong is? Sole Leone biedt u de mogelijkheid om uw losse of gezette kleurloze diamanten te testen met de revolutionaire EXATM  en GemPenTM . Op basis van sterke UV luminescentie en photoluminescentie spectroscopie wordt het mogelijk losse of gezette diamanten (vanaf 0.005 ct) te testen op hun natuurlijke oorsprong op uiterst betrouwbare manier. U kunt zelf ervaren hoe dit wordt geconstateerd en krijgt uitleg hoe dit bepaald wordt.

Afspraak maken

U kunt een afspraak maken door telefonisch contact op te nemen of een mail te sturen. De kosten voor een basisconsult van 30 minuten zijn 55€ (incl. btw).

U blijft altijd zelf bij de determinatie en testen aanwezig omdat het een unieke ervaring is om te zien hoe de edelsteensoort bepaald wordt en de uitleg als een beleving wordt ervaren. Uw eigendommen hoeven dus niet bij ons achtergelaten te worden.  

Rapportage mogelijk

Wilt u de conclusie in een rapport ontvangen dan kan dit en zal er met u vooraf een prijsafspraak gemaakt worden. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid edelstenen of juwelen. Aangezien het onderzoek per edelsteen kan verschillen in tijd (afhankelijk welke apparatuur noodzakelijk is) zijn de kosten niet per gewicht of per soort. Deze rapportage is voor u bedoeld als bewijs van de ervaring waarbij u zelf aanwezig was. Dit is echter geen laboratorium rapport, hiervoor zal ik doorverwijzen naar het NEL of internationaal laboratorium. 

Wilt u tevens een taxatie van uw edelstenen of juwelen dan zal er worden samengewerkt met een erkende taxateur, die blij is met het feit dat de soort edelstenen voor hun met bewijs bepaald is.