workshop edelstenen

Workshop edelstenen: basis principes edelstenen determineren

In deze workshop edelstenen krijgt u een uitgebreide introductie over de belangrijkste aspecten bij edelstenen determineren en worden een groot aantal edelstenen getoond en bekeken. Bent u nieuwsgierig naar de kenmerken van diverse soorten edelstenen en wilt u weten hoe u verschillende edelstenen van elkaar kunt onderscheiden? U leert de basisbegrippen van edelsteenkunde en krijgt meer inzicht in de variaties in soorten edelstenen.

Voor wie is deze workshop bedoeld?

Deze boeiende workshop is bedoeld voor iedereen die een aantal basis technieken over determineren van edelstenen wil leren of wil opfrissen. Dit kunnen consumenten zijn maar ook juist medewerkers van juweliers, antiquairs en veilinghuizen. Deze workshop edelstenen is met name geschikt voor beginners.

Onderwerpen workshop edelstenen

  • Wat kan men zelf ontdekken aan een edelsteen of mineraal
  • de unieke kenmerken en eigenschappen van edelstenen
  • basis principes edelstenen determineren
  • kennis maken met de verschillende instrumenten die gebruikt worden
  • het ontdekken van de hoeveelheid aan verschillende soorten edelstenen 
  • het leren herkennen van de kwaliteit van edelstenen

Doel van de workshop

Uitgebreide kennis making met wat er komt kijken bij het determineren van edelstenen en je verwonderen over de vele variaties van de verschillende soorten edelstenen. 

Workshop edelstenen agenda

De workshop edelstenen wordt regelmatig gehouden en duurt een dagdeel (2-3 uur). Deze workshop wordt gehouden bij het Geologisch Museum Hofland te Laren en toegang tot het museum is dan gratis. De kosten bedragen 65€ per persoon. De workshop wordt in kleine groepjes gegeven van maximaal 8 persoenen en minimaal 4 personen. Klik gelijk door naar de agenda voor de komende data en tijden en meld u aan!

Ga naar de agenda!

Wilt u uw kennis van edelstenen nog meer verdiepen en het vak determineren van edelstenen verder leren? Dan kunt u hierna ook verder gaan met een cursus edelstenen determineren.

Advies op maatwerk

Wilt u liever persoonlijk advies of heeft u specifieke vragen of behoefte aan meer kennis, dan kunt u een edelstenen en mineralen sessie afspreken. Dit kan zowel voor één adviesgesprek met de edelsteenkundige, als een persoonlijke training of maatwerk.