Opleiding Gemmologie

Naast onze workshop edelstenen en cursus edelstenen determineren, bieden wij ook een complete opleiding Gemmologie via de Dutch Gem Academy aan. Dit is een onderdeel van Sole Leone en is een complete opleiding in edelsteenkunde.

Opleiding gemmologie in de praktijk

De Dutch Gem Academy is de Nederlands partner van de World Gem Foundation. Deze organisatie heeft tot doel de kennis over gemmologie en edelstenen determineren te bevorderen door het verstrekken van een uitgebreid dynamisch en praktische opleiding Gemmologie zowel in theorie als praktijk.

Opleidingsprogramma

Het totale opleidingsprogramma is ontwikkeld door de World Gem Foundation met haar partners. Het theoriegedeelte bestaat uit 8 verschillende online modules die allen diverse aspecten van edelstenen en edelsteenkunde belichten. Dit is een online opleiding gemmologie die varieert van een basis cursus edelsteenkunde tot een volledige opleiding van 78 lessen. 

U kunt deze opleiding Gemmologie en de verschillende modules in uw eigen tempo volgen. U bepaalt zelf of u per module wilt deelnemen, of dat u de complete opleiding wilt volgen. Na elke module wordt uw kennis getoetst. Bij het behalen van de 'Career Gemmology' wordt een certificaat verstrekt.

Online studie digitaal of met een handboek

Alle online studie onderdelen Gemmologie zijn beschikbaar in digitaal formaat (online of e-book) maar indien gewenst ook als print handboek. De praktijklessen sluiten aan op de online modules en omvatten een breed pakket aan mogelijkheden.

Meer informatie en inschrijven bij de Dutch Gem Academy!

Gemmologie in ontwikkeling

De wetenschap die edelstenen bestudeert, heeft enorme ontwikkelingen ondergaan in de afgelopen twintig jaar. Het is vandaag de dag dan erg belangrijk op de hoogte te zijn en te blijven, van alle ontwikkelingen op het gebied van synthetische edelstenen en de gebruikte technieken van edelstenen determineren. Daarnaast is het van groot belang en steeds weer een uitdaging voor de huidige gemmoloog om te begrijpen welke van de verschillende technieken gebruikt moeten worden om behandelingen en syntheses te determineren.

Ontdek nu zelf de fascinerende wereld van de edelsteenkunde!