lezing Edelsteenkunde

Tijdens de lezing 'Edelstenen, van natuur tot kunst' zullen de verschillende soorten edelstenen, kenmerkende vormen (ruw en geslepen) en hun variaties de revue passeren. Als edelsteenkundige toon ik u de belangrijkste kenmerken van een diamant, saffier, robijn, smaragd en parels, maar presenteer ik ook een paar minder bekende edelstenen.

Meer weten over edelstenen

U gaat genieten van kunst die in de edelstenen zit met bewondering voor het ambacht van slijpers. Ik zal meerdere facetten van gemmologie (edelsteenkunde) toelichten. Daarnaast geef ik praktische tips waar u zelf op kunt letten bij het bekijken en het kopen (van juwelen met) edelstenen. Vaak worden edelstenen in sieraden en juwelen geplaatst en het zijn juist deze kleurstenen waardoor we gefascineerd raken met hun prachtige kleuren, schittering en lichtspel.

Andere onderwerpen van een lezing edelsteenkunde

De onderwerpen van een lezing edelsteenkunde worden gewisseld. Sole Leone biedt hiervoor de volgende lezingen±

  • de 10 meest beroemde edelstenen
  • Parels, de edelstenen uit de zee
  • diamanten, een verhaal apart
  • behandelingen en imitaties

Heeft u andere wensen voor een titel, neemt u contact op en u hoort snel wat de mogelijkheden zijn!

Edelstenen en mineralen bewonderen in het Geologisch Museum Hofland

In aansluiting op de lezing kunt u zelf een kijkje nemen in het Geologisch Museum Hofland waarbij u prachtige mineralen en edelstenen van dichtbij kunt bewonderen. De kosten om een lezing bij te wonen bedragen 10 €

Ook zullen er binnenkort online lezingen gegeven worden. Deze zijn gratis maar u moet zich hiervoor wel per e-mail aanmelden!

Klik gelijk door naar de eerstvolgende datum en tijd en meld u aan!

Ga naar agenda