cursus edelstenen determineren

Leer edelstenen determineren en de soort bepalen

In deze cursus edelstenen determineren gaat u na de uitleg van de basis principes, diepere kennis opdoen van het determineren van edelstenen en alle facetten die hierbij aan bod komen.

Voor wie is deze cursus edelstenen determineren bedoeld?

Deze cursus edelstenen determineren is voor iedereen die vanuit wetenschappelijk oogpunt alles wil weten over (het bepalen van de soort) edelstenen. Dus zeer geschikt voor mensen die bij een juwelier werken, sieraden met edelstenen willen maken of zijn of haar kennis hierover wil verbreden. Deze cursus is zowel voor beginners als gevorderden. 

Onderwerpen cursus edelstenen determineren

  • verbreding en verdieping over het determineren
  • diverse soorten edelstenen onderscheiden
  • leren werken met de verschillende instrumenten die gebruikt worden (loep, polariscoop, refractometer, dichroscoop, spectroscoop en microscoop)
  • omgaan met termen zoals lichtbreking, polarisatie, refractie index en pleochroïsme
  • praktisch tips bij beoordelen van gezette edelstenen
  • het kunnen bepalen van een aantal soorten edelstenen en of ze behandeld zijn
  • zo goed mogelijk het onderscheid leren maken tussen natuurlijke en synthetische (lab-grown) kleurstenen

Doel van de cursus

Het verbreden en verdiepen van de kennis over edelstenen, het leren determineren van edelstenen, het leren gebruik maken van de benodigde apparatuur en het kunnen onderscheiden van echte edelstenen en nabootsingen. Tijdens deze cursus edelstenen determineren krijgt u meer inzicht variaties in een bepaalde groep edelstenen en de unieke eigenschappen. 


Advies voor basis kennis

Indien u weinig tot geen kennis op edelsteenkundig gebied heeft, wordt aangeraden de Basic Gemmology online cursus (van de Dutch Gem Academy) vooraf of tijdens deze cursus te volgen. Er gaat een wereld voor u open als u zelf meer te weten komt over de verschillende soorten edelstenen en alle mogelijkheden hiermee binnen uw vakgebied of voor uw hobby.

Cursus edelstenen determineren agenda

De cursus edelstenen determineren wordt regelmatig gehouden en start bij het Geologisch Museum Hofland te Laren. De kosten bedragen 195 € per persoon voor een cursus van 4 lessen van 13.30 to 15.30 uur. Maximaal aantal deelnemers is 6 personen en minimaal aantal is 4 personen.

Klik gelijk door naar de agenda voor de komende data en tijden en meld u aan!


Wilt u liever een maatwerk opleiding of specifieke kennis vergroting over bepaalde edelstenen, neem dan direct contact op en stuur een mail.