Praktijklessen gevorderde

Advies inwinnen?

Wilt u advies over de edelstenen in uw sieraden?

Er zijn geen komende evenementen

Workshop doen?

Binnenkort starten weer nieuwe workshops!

In de praktijklessen voor gevorderden kunt u uw praktische vaardigheden in determineren van edelstenen uitbouwen en verbeteren. De lessen zijn erop gericht om door extra ervaring in determineren de juiste conclusies te trekken en meer zelfvertrouwen te krijgen. Daarnaast krijgt u handvatten om natuurlijke edelstenen van synthetische en /of behandelde edelstenen of nabootsingen te onderscheiden.

Doel

In staat zijn om zelfstandig edelstenen te kunnen determineren en hierbij behandelingen en/of syntheses te bepalen.

Voor wie

Deze praktijklessen zijn bedoeld voor iedereen die zijn kennis over edelstenen en praktijkervaring determineren wil uitbreiden en/of updaten.

Vooropleiding

Kennis over hoe en wanneer welke apparatuur te gebruiken is van belang. Praktijkles voor beginners en minimaal Basic Gemmology van Dutch Gem Academy of vergelijkbare opleidingen is noodzakelijk.

Onderwerpen cursus Praktijkles gevorderden

Tijdens de praktijklessen gevorderden wordt er een verdieping van de basiskennis gegeven en u gaat zelf individueel maar met begeleiding aan de slag:

  • verbreding en verdieping over het determineren
  • diverse soorten edelstenen onderscheiden
  • beter leren werken met de apparatuur
  • omgaan met termen zoals lichtbreking, polarisatie, refractie-index en pleochroïsme
  • praktische tips bij beoordelen van gezette edelstenen
  • het kunnen bepalen van behandelingen van edelstenen
  • zo goed mogelijk het onderscheid leren maken tussen natuurlijke en synthetische (lab-grown) kleurstenen.

Praktijklessen gevorderden agenda

De praktijklessen worden regelmatig gehouden in de praktijkruimte te Naarden. De kosten voor 4 lessen bedragen 495 € per persoon van ruim 2 uur. Maximaal aantal deelnemers is 2 personen gezien de corona situatie en zullen naar behoefte ingepland worden. Stuur een mail om de eerst komende mogelijkheid op te vragen of zelf een verzoek voor start moment aan te vragen.

Zelf determineren in de praktijk

Wilt u zelf uw eigen edelstenen/juwelen komen determineren omdat u niet de juiste apparatuur in huis heeft en/of om extra advies of begeleiding te krijgen dan kunt u een afspraak maken door een mail te sturen.