Praktijklessen beginner

Advies inwinnen?

Wilt u advies over de edelstenen in uw sieraden?

Er zijn geen komende evenementen

Workshop doen?

Binnenkort starten weer nieuwe workshops!

In de praktijklessen voor beginners wordt theoretische kennis van het determineren van edelstenen aangevuld met het zelf in de praktijk oefenen en onderzoeken van de stenen. U leert gebruik te maken van de benodigde apparatuur, en u krijgt handvatten om natuurlijke edelstenen van nabootsingen te onderscheiden.

Doel

Zelfstandig met apparatuur kunnen werken, zodat u in staat bent de belangrijkste kenmerken van edelstenen te bepalen en uiteindelijk een uitsluitsel te geven over de soort edelsteen die u determineert.

Voor wie

Deze praktijklessen zijn bedoeld voor iedereen die edelstenen wil kunnen onderscheiden op basis van hun fysische kenmerken. Deze praktijklessen zijn dus zeer geschikt voor edelsmeden, goudsmeden of medewerkers bij juwelier of veilinghuis of eigenaren van webshops. In deze lessen wordt veel tijd ingeruimd om de werking van de apparatuur uit te leggen, en u gelegenheid te geven er praktische ervaring mee op te doen.

Vooropleiding

Deze praktijklessen zijn goed te volgen als u al enige ervaring met edelstenen hebt of de Basic Gemmology online cursus heeft gevolgd (zie de Dutch Gem Academy).

Onderwerpen cursus Praktijkles beginners

De eerste helft van iedere les krijgt u een introductie in de meetapparatuur, en wordt gedemonstreerd hoe de verschillende apparatuur functioneert. In de tweede helft van de les gaat u zelf met de apparatuur aan de slag.

De onderwerpen die worden behandeld zijn:

  • verbreding en verdieping over het determineren 
  • diverse soorten edelstenen onderscheiden 
  • leren werken met de verschillende instrumenten die gebruikt worden (loep, polariscoop, refractometer, dichroscoop, spectroscoop en microscoop)
  • omgaan met termen zoals lichtbreking, polarisatie, refractie-index en pleochroïsme
  • praktische tips bij beoordelen van gezette edelstenen
  • het kunnen bepalen van een aantal soorten edelstenen en of ze behandeld zijn
  • zo goed mogelijk het onderscheid leren maken tussen natuurlijke en synthetische (lab-grown) kleurstenen

Praktijklessen beginners agenda

De praktijklessen worden regelmatig gehouden in de praktijkruimte van Sole Leone te Naarden. De kosten voor 4 lessen bedragen 495 € per persoon. De lessen duren ruim 2 uur. Het maximum aantal deelnemers is 2 personen in deze corona tijd. Stuur een mail om een startdatum aan te vragen.