Dutch Gem Academy

Advies inwinnen?

Wilt u advies over de edelstenen in uw sieraden?

Workshop doen?

Binnenkort starten weer nieuwe workshops!

De Dutch Gem Academy is de Nederlandse partner van de World Gem Foundation en onderdeel van Sole Leone. Deze organisatie heeft tot doel de kennis over gemmologie en edelstenen determineren te bevorderen door het verstrekken van een uitgebreide dynamische en praktische opleiding zowel in theorie als in praktijk met persoonlijke begeleiding en ondersteuning in het Nederlands.

Opleidingsprogramma

Het totale programma bestaat uit een theoriegedeelte van 8 verschillende online modules die diverse aspecten van edelstenen en edelsteenkunde belichten. Dit online leerplan gemmologie start met een basiscursus Basic Gemmology van 10 lessen en kan uitgebreid worden tot een volledige opleiding (Career Gemmology) van 78 lessen.

U kunt de verschillende modules in uw eigen tempo volgen en u bepaalt zelf of u per module wilt deelnemen, of dat u de complete opleiding wilt volgen. Na elke module wordt uw kennis getoetst en bij het behalen van de toetsen wordt een certificaat gegeven. 

Daarnaast wordt er een compleet programma aangeboden tot Diamond Professional, Coloured Gemstone Professional of zelfs beide.

Online studie digitaal of met een handboek

Alle online studieonderdelen zijn beschikbaar in digitaal formaat (online of e-book) maar indien u liever uit een papieren boek wilt leren kunt u ook een gedrukt handboek krijgen. De praktijklessen sluiten aan op de online modules en omvatten een breed pakket aan mogelijkheden. Voor speciale wensen neem direct contact op en vraag naar de mogelijkheden op maat.

Meer informatie en inschrijven bij de Dutch Gem Academy!

Gemmologie in ontwikkeling

De wetenschap die edelstenen bestudeert, heeft enorme ontwikkelingen ondergaan in de afgelopen twintig jaar. Het is vandaag de dag erg belangrijk op de hoogte te zijn en te blijven, van alle ontwikkelingen op het gebied van synthetische edelstenen en de gebruikte technieken van edelstenen determineren. Daarnaast is het van groot belang en steeds weer een uitdaging voor de huidige gemmoloog om te begrijpen welke van de verschillende technieken gebruikt moeten worden om behandelingen en syntheses te determineren.

Investeer in kennis, het is meer dan de moeite waard!