Agenda en inschrijven

Advies inwinnen?

Wilt u advies over de edelstenen in uw sieraden?

Workshop doen?

Binnenkort starten weer nieuwe workshops!

Komende evenementen

Presentaties online - webinar - colleges

 

Praktijklessen corona proof:

Gezien deze Corona tijden start ik alleen individuele lessen op een voor jou geschikt moment. Alle praktijklessen of workshops zijn zo veel mogelijk corona proof.

Neem hiervoor contact op en we gaan kijken wat er mogelijk is!

Stuur een mail naar info@soleleone of bel 035-6422305

  

Gems and Jewels

In samenwerking met IFM Heemstede en Sole Leone bieden we een mooi programma aan van meerdere data en onderwerpen om een interessante dag te beleven.

Twee lezingen en 2 workshops, waar kennis en plezier samen komen.

Kijk voor het programma hier

 

 

 

AGENDA

22
apr
2021

Lezing Edelstenen briljante stenen! (2)

22-04-2021 10:00
Online
€15,00

In deze lezing zal ik meerdere facetten van gemmologie (edelsteenkunde) toelichten.

Naast het kennismaken met een groot aantal edelsteen soorten, geef ik praktische tips waar u zelf op kunt letten bij het bekijken en het kopen van (juwelen met) edelstenen. Het zijn juist de edelstenen die de juwelen zo speciaal maken. We raken gefascineerd door hun prachtige kleuren, schittering en lichtspel.

Op deze manier wil ik u informeren en praktische tips geven, hoe je edelstenen van elkaar kan onderscheiden. Maar natuurlijk ook te entertainen en te verwonderen en iedereen te laten genieten van de schoonheid van de natuur.

Stuur een mail naar  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je de lezing wel wilt volgen maar op een voor jou geschikt moment.

Wij accepteren geen inschrijvingen meer

12
mei
2021

Lezing Diamant in al zijn facetten

12-05-2021 10:30
Online
€15,00

Diamant is nog steeds de koning der edelstenen!

Er zijn boeken over vol geschreven, maar niet alles is zo klaar als een klontje of bekend als goed zo zijn. Juist nu in deze rare tijden is het van nog groter belang dat de informatie die je krijgt transparanat en correct is en daar schort het naar mijn idee nog wel eens aan.

Het is veel te fascinerend en te interessant om meer over diamant te weten, zeker als je een fan bent van mooie sieraden. Door de toenamen van online aankopen is het wel belangrijker aan het worden dat iedereen weet wat de mogelijkheden zijn in de verschillende varianten.

In mijn lezing bespreek ik de volgende onderwerpen:
- Hoeveel soorten diamant zijn er nu eigenlijk?
- Hoe zijn ze van elkaar te onderscheiden?
- Zijn de 4 c’s voor de omschrijving van de kwaliteit van diamant wel voldoende?
- Welke verhalen over diamant verdienen betere uitleg?
- Tips en interessante links

De lezing duurt ongeveer 45 minuten. Heb ik je nieuwsgierig gemaakt naar de antwoorden?

Volg dan mijn online college over diamant en meld je aan via de mail

 

14
mei
2021

Lezing Kleuren van edelstenen fascineren

14-05-2021 10:00
Online
€15,00

In dit webinar wordt een prachtig scala aan edelstenen getoond en zullen allerlei kleuren per edelsteen soort getoond worden.

Daarnaast wordt uitgelegd hoe edelstenen hun kleur krijgen, hoe het komt dat robijn en saffier broer en zus zijn en welke soorten behandelingen er zijn om de kleur te beïnvloeden en te verfraaien.

U kunt tijdens deze lezing het bewijs dat het een illusie is dat men alleen op basis van kleur kan bepalen welke edelsteen soort men voor zich heeft!

De lezing duurt ongeveer 45 minuten.

Kunt u niet op deze datum maar wilt u wel graag de lezing kunnen beleven, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.