Agenda en inschrijven

Advies inwinnen?

Wilt u advies over de edelstenen in uw sieraden?

Workshop doen?

Binnenkort starten weer nieuwe workshops!

Presentaties online - webinar - colleges

 

Praktijklessen corona proof:

Gezien deze Corona tijden start ik alleen individuele lessen of een groepje met maximaal 3 personen op een voor jou geschikt moment. Alle praktijklessen of workshops zullen zo veel mogelijk corona proof zijn.

Neem hiervoor contact op en we gaan kijken wat er mogelijk is!

Stuur een mail naar info@soleleone of bel 035-6422305

  

Gems and Jewels

In samenwerking met IFM Heemstede en Sole Leone bieden we een mooi programma aan van meerdere data en onderwerpen om een interessante dag te beleven.

Twee lezingen en 2 workshops, waar kennis en plezier samen komen.

Kijk voor het programma hier

 

 

 

AGENDA

30
nov
2020

Lezing Edelstenen briljante stenen!

30-11-2020 19:30
Online
Gratis

In deze lezing zal ik meerdere facetten van gemmologie (edelsteenkunde) toelichten.

Naast het kennismaken met een aantal edelsteen soorten, geef ik praktische tips waar u zelf op kunt letten bij het bekijken en het kopen van (juwelen met) edelstenen.

Het zijn juist de edelstenen die de juwelen zo speciaal maken. We raken gefascineerd door hun prachtige kleuren, schittering en lichtspel.

Met deze lezing wil ik u informeren en praktische tips geven, hoe je edelstenen van elkaar kan onderscheiden. Maar natuurlijk ook om u een leuke avond te laten beleven en u te laten genieten en verwonderen van de schoonheid van de natuur.

De lezing duurt ongeveer een uur.

01
dec
2020

Workshop kennismaken met edelstenen

1-12-2020 13:00
€95,00

In deze workshop maakt u kennis met een aantal basistechnieken voor determineren, de vakterm voor identificeren van edelstenen.

U kunt een groot aantal edelstenen, met al hun variaties van dichtbij bewonderen en kan ze zelf met loep kenmerken van deze edelstenen ervaren.

De belangrijkste kenmerken van 10 edelsteen soorten worden getoond en u krijgt een goed inzicht wat er voor nodig is om een edelsteen te identificeren. Daarnaast wordt het ook duidelijk hoe je edelsteen soorten in een zelfde kleur van elkaar kan onderscheiden.

De workshop wordt gehouden in de praktijkruimte van Sole Leone, Kerkpad 7 in Naarden vesting en duurt ruim 2 uur.

07
dec
2020

Kleuren van edelstenen fascineren

7-12-2020 19:30
Online
Gratis

In dit webinar wordt ingegaan hoe edelstenen hun kleur krijgen, hoe het komt dat robijn en safffier broer en zus zijn en weke soorten behandelingen er zijn om de kleur te beïnvloeden.

En dat het een illusie is dat men alleen op basis van de kleur kan zeggen welke edelsteen soort men voor zich heeft!

Dit webinar zal plaatsvinden op 25 november om 11.00 uur. Kunt u op dat moment niet maar wilt u graag de replay zien dan kunt u een mail sturen. Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.